Τελευταίες Ομιλίες

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:   Χαλκοκονδύλη 1 Αθήνα 10677
Τηλέφωνο:   210 9968507
Φαξ:   210 9920073
Email:   info@ethnopharmacology.gr
Facebook:   Ελληνική Εταιρία Εθνοφαρμακολογίας

Επιστροφή στις Ανακοινώσεις

1st Hellenic Chinese Congress on Health

στις 11-14 Μαΐου 2017
στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης σε συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αλλά και έγκριτων Κινεζικών Ιδρυμάτων, διοργανώνει το «1st Hellenic – Chinese Congress on Health» στις 11-14 Μαΐου 2017 στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου, επιχειρείται η σύνδεση της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής του Ιπποκράτη και της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής. Γίνεται μια προσπάθεια να διατυπωθούν οι κοινές μέθοδοι και καταβολές που εμφανίζονται μέσα από τα σημερινά επιτεύγματα και τα ερευνητικά ευρήματα της Δυτικής Ιατρικής και της σύγχρονης Κινεζικής Ιατρικής. Παράλληλα, η διοργάνωση αυτή στοχεύει στην ανίχνευση και αποτύπωση των μελλοντικών εξελίξεων της Ιατρικής, Βιο-Ιατρικής και Βιο-Τεχνολογίας, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και της παρουσίασης νέων τεχνολογιών και μεθόδων.

Στο εγχείρημα αυτό επικρατεί η αντίληψη ότι αξίες και αρχές των παραδοσιακών πρακτικών από κοινού με την σύγχρονη επιστημονική έρευνα ενώνονται με στόχο την αντιμετώπιση, τη θεραπεία και την ίαση των ασθενειών.

Τόσο στην Αρχαία Ελληνική Ιατρική του Ιπποκράτη όσο και στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική η σωματική και ψυχική υγεία εξετάζονται σε σχέση με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και όλες οι θεραπευτικές μέθοδοι βασίζονται στη Φύση, στα προϊόντα και στα στοιχεία της. Η αντίληψη αυτή εκφράζεται σε αυτό το συνέδριο με το ρητό «Νούσων Φύσιες Ιητροί». Η επιστημονική έρευνα για την υγεία και την ποιότητα ζωής αναζητά μέσα από υψηλού επιπέδου τεχνολογικά επιτεύγματα, επιστημονικές μεθόδους και ερευνητικά πρωτόκολλα να αναδείξει τη σχέση της ανθρώπινης υγείας, της Φύσης και των προϊόντων της. 

Περισσότερες πληροφορίες : 1st Hellenic – Chinese Congress on Health

 

Αναζήτηση

Μετρητής επισκεπτών

Facebook Like

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

στην Ετήσια Γενική Συνέλευση και την κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας
ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΣΤΗΝ  ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

Σας πληροφορούμε ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας & η κοπή της βασιλόπιτας θα λάβει χώρα την Κυριακή 4 Μαρτίου στην Αγία Άννα Βοιωτίας.

Η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής:

  1. Απολογισμός πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου
  2. Οικονομικός απολογισμός
  3. Υποβολή έκθεσης ελεγκτικής επιτροπής
  4. Προγραμματισμένες δράσεις για το 2018

Κατόπιν θα συζητηθούν οποιαδήποτε θέματα επιθυμούν να θέσουν τα παρευρισκόμενα μέλη & θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας.
Παρακαλούνται όλα τα μέλη που έχουν την επιθυμία και τη δυνατότητα να προσέλθουν.

 

Ημερήσιο Πρόγραμμα
07:15 Αναχώρηση από το σταθμό μετρό Κατεχάκη, απέναντι από το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο
10:00 Συγκέντρωση στην Αρβανίτσα
10:30 Έναρξη Βοτανικού Περιπάτου (διάρκειας περίπου 3 ωρών)
13:30 Ολοκλήρωση βοτανικού περιπάτου
14:00 Γεύμα - Κοπή πίτας στην Αγία Άννα
16:30 Αναχώρηση για Αθήνα

 

Απαραίτητα: παπούτσια κατάλληλα για βουνό, αδιάβροχο, ομπρέλα, μπαστούνι.

Για όσα μέλη επιθυμούν να μη χρησιμοποιήσουν δικό τους μεταφορικό μέσο, μισθωμένο πούλμαν θα αναχωρήσει από το Σταθμό Μετρό Κατεχάκη, στις 07:15 πμ την ημέρα της Συνέλευσης.
Το κόστος μεταφοράς και γεύματος ανέρχεται σε 30€ ανά άτομο. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Οι κρατήσεις θα γίνονται με την ταυτόχρονη κατάθεση του ποσού στην
Τράπεζα EUROBANK Αρ. λογαριασμού  00260303170100259994.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην κα. Καμπουράκη Μαρία, 210-9968507 έως 24/02/2018.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
Ο Πρόεδρος
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
  Η Γραμματέας
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΕΡΗ