20ο Διεθνές Συνέδριο της International Society Ethnopharmacology

Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι και φοιτητές,

Εκ μέρους της Διεθνούς Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας (International Society of Ethnopharmacology-ISE) έχουμε την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσουμε στο 20ο Διεθνές Συνέδριο της ISE (ISE-2020), με θέμα “Ethnopharmacology: from traditional to cosmopolitan medicines”. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Καψής στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 27-29 Απριλίου του 2020.

Είναι η πρώτη φορά που ένα διεθνές συνέδριο με επιστημονικό αντικείμενο την Εθνοφαρμακολογία διοργανώνεται στη χώρα μας. Η Ελλάδα μέσω του Ιπποκράτη, του Διοσκουρίδη και αργότερα με τους Βυζαντινούς ιατρούς, έχει επηρεάσει βαθύτατα την Ευρωπαϊκή Λαϊκή Θεραπευτική και έχει αφήσει μία κληρονομιά που εκφράζεται σήμερα στις σύγχρονες Φαρμακοποιίες. Ένα σημαντικό στοιχείο αυτής της πλούσιας κληρονομιάς, που καλύπτει τρεις χιλιετίες, είναι η Ελληνική Χλωρίδα, η οποία αποτελείται από περισσότερα από 6500 φυτικά είδη πολλά από τα οποία  είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

 Το συνέδριο ISE-2020 με την πλούσια και διεπιστημονική του θεματολογία, θα φέρει κοντά καταξιωμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο και έχει στόχο την ενημέρωση και τη διάχυση της γνώσης γύρω από όλες τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της Εθνοφαρμακολογίας, των παραδοσιακών φαρμάκων φυσικής προέλευσης και την επίδρασή τους στις Φαρμακοποιίες, καθώς και τον ρόλο των φυσικών προϊόντων στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων, στη διατροφή, στην κτηνιατρική, στην εφαρμοσμένη χημεία. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις από προσκεκλημένους ομιλητές, σύντομες προφορικές ομιλίες και γραπτές ανακοινώσεις, ενώ έμφαση θα δοθεί και στους νέους ερευνητές.

Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της επιστημονικής αυτής εκδήλωσης.

Εκ μέρους των Φαρμακευτικών Τμημάτων της Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Πάτρας και της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας,

Σας περιμένουμε να σας καλωσορίσουμε στη Θεσσαλονίκη

 

Διαμάντω Λάζαρη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

 

 Αναστασία Καριώτη

Επίκουρη Καθηγήτρια