Η Μαστίχα της Χίου | Χίος, 16-17 Σεπτεμβρίου 2006

Εξειδικευμένες χρήσεις του μαστιχιού και κοινωνική ιστορία των μαστιχοχωρίων
Μιχ. Βαρλάς, Ιστορικός, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 

Ταυτοποίηση και αξιολόγηση δραστικών συστατικών μαστίχας Χίου
Α.Λ. Σκαλτσούνης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τομέας Φαρμακογνωσίας

 

Δράση μαστίχας κατά τριγλυκεριδίων και χοληστερίνης
Αγγελική Τριανταφύλλου Πιτίδη, Αναπλ. Καθηγήτρια, Ιατρικής Σχολής Αθηνών

 

Το μαστιχέλαιο από το φυτό Pistacia Lentiscus var.chia παρεμποδίζει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων και αναστέλλει τη διαδικασία της αγγειογένεσης in vitro και in vivo
Φ.Κολίτσης, Καθηγητής, Ε.Μ.Π, Σχ. Χημικών Μηχανικών, Ινστιτούτο βιολογικών Ερευνών και βιοτεχνολογίας Ε.Ι.ΕΔρ. Ε.Λουτράρη, Κέντρο Ερευνών Θώρακος, Κλινική Εντατικής Θεραπείας

 

Δράση μαστίχας κατά του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού
Δρ. Κωνσταντίνος Ντάμπος, Ιατρός Γαστρεντερολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Χίου, Γαστρεντερολογικό Τμήμα

 

Αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση μαστίχας Χίου
Νικ. Ανδρικόπουλος, Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τομέας Βιοχημείας Χημείας Τροφίμων

 

Η συμβολή της μαστίχας Χίου στη στοματική υγεία
Σωτήριος Κάλφας, Αν.Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Οδοντιατρικό τμήμαΒασ. Τοπίτσογλου, Αν.Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Προληπτικής Οδ/κης και Περιοδοντολογίας

 

Η επίδραση της μαστίχας στη σταθεοποίηση γαλακτωμάτων εκχυλισμάτων Δικτάμου
Γ.Συλλιγνάκη, Φαρμακοποιός & Π.Συλλιγνάκη, Χημικός

 

Εφαρμογές της μαστίχας στην κοσμετολογία
Κ. Βασιλάτου Χημικός, Msc Cosmetologie

 

Μαστίχα ιστορική αναδρομή
Μπελλές Χρήστος, Dr. Ιστορίας