10ο Συνέδριο Μελισσοθεραπείας, «Μελίαμα 2013», Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών – Κηφισίας 182 Μαρούσι

ΜΕΛΙΑΜΑ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ε.ΚΕ.Μ (Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας), διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στο Ι.Γ.Ε. (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, Κηφισίας 182 Μαρούσι) το «ΜΕΛΙΑΜΑ 2013».

Η εκδήλωση αυτή – που φέτος διοργανώνεται για 10η συνεχή φορά – στοχεύει να προβάλει τη σημασία και τη διατροφική αξία του μελιού και των υπόλοιπων προϊόντων της κυψέλης και να εξάρει τον θεραπευτικό χαρακτήρα τους.

Η κουλτούρα της χρήσης των μελισσοκομικών προϊόντων για διατροφικούς, θεραπευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα από την αρχαιότητα. Στην περίοδο που διανύουμε τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά, η εξειδίκευση σε υψηλό επίπεδο αλλά και η επιστροφή σε δοκιμασμένες αξίες αποτελούν μέρος της λύσης στην κρίση. Η μέλισσα και οι εφαρμογές των προϊόντων της, πληρούν και τις δύο προϋποθέσεις.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Apimondia (παγκόσμια οργάνωση για τη μέλισσα), και με την υποστήριξη της ΑΚΜΕΥ (Ακαδημία Marketing Επαγγελμάτων Υγείας).

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

– Θεραπευτική διατροφή με μελισσοκομικά προϊόντα

– Διαχείριση περιστατικών στο ιατρείο με προιόντα της μέλισσας

– Εφαρμογές μελισσοθεραπείας και μελισσοβελονισμού στην Ελλάδα (case studies)

– H μελισσοθεραπεία στην αρχαία ελληνική θεραπευτική

– Προβολή ντοκιμαντέρ πάνω στη θεραπευτική δράση των προϊόντων της μέλισσας

– Εργαστήριο παρασκευής σκευασμάτων με πρώτες ύλες της κυψέλης

 

Δείτε την αφίσα του συνεδρίου