Το Τσάι του βουνού | Περτούλι Τρικάλων, 19-20 Ιουνίου 1999

Φλαβονοειδή και συγγενείς ομάδες φυτικών χρωστικών – χημική τους δομή και θεραπευτικές τους ιδιότητες
Χρήστος Σουλελές, Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας, Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.θ.

 

Τσάι του βουνού: Ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας του γένους SIDERITIS
Λώρα Πρόκου, Λεωφ. Πρωτόπαππα 14, Ηλιούπολη, 163 65, Αθήνα – Ελένη Σκαλτσά, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Φαρμακευτική Σχολή, Τομέας Φαρμακογνωσίας, Πανεπιστημιούπολης, Ζωγράφου, 157 71, Αθήνα.

 

Φυσικοχημική και φαρμακολογική μελέτη του φυτού SIDERITIS RAESERI SSP. RAESERI «Τσάι του βουνού»
Χρυσή Γαβριέλη, Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 54006 Θεσσαλονίκη

 

Καλλιέργεια, αυτοφυή είδη και βελτίωση στο ελληνικό τσάι του βουνού (Sideritis L.).
Γκολιάρης Απόστολος,  ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Κέντρο Γεωργικής Έρευνας, Μακεδονίας – Θράκης, Τμήμα Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, 57001 Θέρμη, Θεσ/νίκη